Toiminta

E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.
E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry

Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintasuunnitelma vuodelle 2018


Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon toiminta perustuu VMPK.ry:n toimintasuunnitelmassa aluekerhoille annettuihin tehtäviin. Aluekerhon jäsenistö perustuu maantieteellisen paikkakuntajaon mukaisiin alueisiin ja Helsingin aluekerhoon kuuluvat 00 ja 10 alkuisen postinumeron alueella asuvat klubin jäsenet. Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintakausi on aluekerhon kolmaskymmeneskahdeksas (38). Tavoitteena on moottoripyöriin liittyvän perinteen tallentaminen, pyörien kunnostaminen ja niillä ajaminen merkkiin ja valmistusmaahan katsomatta. Kerhon tehtävänä on myös toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä ja luoda alueellista kerhotoimintaa ja koulutusta aiheeseen liittyen. Paikallisten moottoripyöräkerhojen kanssa pyritään luomaan yhteistyötä.


Kerhon toimintaa ohjaa toimikunta, johon kuuluvat marraskuun kerhoillassa pidettävässä kokouksessa valittavat kerhosihteeri, rahastonhoitaja sekä kuusi toimikunnan jäsentä. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.


Talvitoimintana järjestetään kerhoillat syys- toukokuussa joka kuukauden toisena keskiviikkona. Paikkana on Suomen Ilmailumuseon auditorio H:ki Vantaan lentoasemalla Karhumäentie 12 Vantaa. Keskimäärin 80-90 henkeä kokoontuu kerhoiltaan. Kuhunkin kerhoiltaan järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa.


Helmikuun 2.-4 päivä osallistutaan Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään MP-18 näyttelyyn, VMPK ry osastolla jonka järjestää Helsingin aluekerho.


Maaliskuun 3. päivä järjestetään Tattarisuon mikroautoradalla jääratanäytösajot mopoille, moottoripyörille sekä päältäajettaville ruohonleikkureille.

Järjestämme myös Päijänneparaatin 18.3 Päijänneajon MM-osakilpailun maaliintulon yhteydessä.


Kesäkaudella tuoko- syyskuussa ajeluillat moottoripyörillä ovat parillisen viikon keskiviikkoisin ja usein niihin liitetään kokoontumisen lisäksi jokin ajeluretki. Kokoontumispaikkana on Suomen Ilmailumuseo tai Petikon ABC.


Vuodenvaihteessa postitetaan jäsenille vuosikalenteri, johon on merkitty tärkeimmät tapahtumat.

Tiedotustoimintaa tapahtuu myös Huimapyörä lehden välityksellä. Myös VMPK:n foorumin tapahtumasivua käytetään tiedotukseen.


Yhteisretkiä linja-autolla järjestetään ainakin tammikuussa Jyväskylän rompetorille sekä VMPK:n kevät- ja syysvuosikokouksiin.


Kerhon arkistooon hankitaan jatkuvasti uutta materiaalia, johon jäsenistö voi käydä tutustumassa erikseen sovittaessa. Arkistotila sijaitsee toistaisesti Munkkiniemen rakenteluhallissa. Uutta arkistotilaa etsitään Toimikunnan ja jäsenistön avulla. Arkistotilan vastaavana toimii Timo Nyberg.


Munkkiniemen rakenteluhallin toiminta jatkuu edelleen. Tällä hetkellä ja halli toimii taloudellisesti omillaan, joten sitä ei tämän hetken näkymien valossa tarvitse tukea aluekerhon varoin. Tom Tukiainen toimii hallipäällikkönä.


Perinteinen kevätajo toukokuun viimeisenä sunnuntaina 27.5 ajetaan Benin muistoajon nimellä ilman kaluston ikärajoitusta. Lauri Lankinen ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin.


Osallistumme 11.6 valtakunnalliseen museoajoneuvopäivään. Järjestämme tapahtuman yhdessä paikallisten autoharrastajien kanssa.


Ajeluillan puitteissa kesällä tehdään perinteinen retki Espoon automuseolle tai Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolle.

Osallistumme Lohjan Nostalgiamotoristien Länsi Uudenmaan kierrokseen suurella joukolla.


Veteraanirallin järjestää Helsingin aluekerho 3-5.8.2018 Kylpylähotelli Päiväkummussa Karjalohjalla. Ralli toteutetaan yhdessä Lohjan Motoristien kanssa.


Perinteinen syysajo toteutetaan Rautaratsujen syyslaukan nimellä syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.9.2018. Se on tarkoitettu museoikäisille moottoripyörille. Timo Nybergin ja Tom Tukiaisen suunnittelevat reitin.


Helsingin aluekerho järjestää elokuussa rompetorin Vermon raviradalla.


VMPK:n Isänpäivän rompetori järjestetään jo yhdennentoista kerran Lohjan Citymarketin parkkihallissa marraskuun 11. päivänä.


Joulusauna ja -puuro tarjoillaan Hotelli Korpilammella Espoossa 29 pvä marraskuuta 30 kerran. Perinne on alkanut Siikarannan veteraanirallista vuodesta 1989. Sillä on hyvä menestys kun vuodesta toiseen lähes 100 kerholaista rientää saunaan ja puurolle. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteisesti kerhon huomionosoitukset.


Toimikunta pidättää oikeudet tehdä mahdollisia muutoksia ja tarkennuksia.


Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"


Toimintakertomus vuodelta 2017


Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n Helsingin kerho toimii yhdyssiteenä alueensa veteraanimoottoripyöräharrastajien keskuudessa. Toimintakausi 2017 oli aluekerhon kolmaskymmenesseitsemäs (37). Alueella asuu n. 1700 VMPK:n jäsentä.


Toimintaa kuluneella kaudella on ohjaillut toimikunta, johon ovat kuuluneet kerhosihteeri Lauri Lankinen, taloudenhoitajana Kari Lapinaho. Muina jäseninä ovat olleet Kalevi Helenius, Roger Olenius, Reijo Paju, Liisa Lokka-Tukiainen, Tom Tukiainen ja Timo Nyberg.

Tiedotus on tapahtunut pääasiassa Huimapyörä-lehden välityksellä ja omien nettisivujen kautta. Vuoden alussa jaettiin postin välityksellä jokaiselle rekisteröidylle jäsenelle vuosikalenteri, johon on merkitty eri tapahtumien päivämäärät.


Munkkiniemen rakenteluhallin toiminta on jatkunut ennallaan. Talvella järjestettiin avoimien ovien ilta kahvitarjoiluineen. Tällä hetkellä rakenteluhallin paikkojen vuokralla saadaan hallin vuokrakustannukset käytännöllisestikatsoen katettua. Tallipäällikkönä toimii Tom Tukiainen.


Arkisto on sijoitettu tilapäisesti Munkkiniemen rakenteluhalliin (pommisuojaan). Vuoden 2017 toimikunnan kokoukset on järjestetty Suomen Ilmailumuseolla. Arkistotilan vastaavana on toiminut Timo Nyberg.


Toiminnan päärungon muodostivat kerhoillat kerran kuukaudessa talvikaudella Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Ohjelmassa on ollut erilaisia moottoripyöräilyyn tai perinteen keruuseen liittyviä aiheita. Merkittävimmät vierailijat kerhoillassamme ovat olleet RR sivuvaunuluokan maailmanmestarit Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen. Kerhoilloissa on keskimäärin ollut 80-90 jäsentä paikalla. Kerhoiltoja on ollut 9 kpl.


Tammikuun alussa tehtiin bussimatka Jyväskylän rompetorille.

Moottoripyöränäyttely toteutettiin jälleen Messukeskuksessa. VMPK:n näyttelyosasto toteutettiin yhdessä Lahden moottoripyörämuseon kanssa..


Maaliskuun puolivälissä ajettiin Tattarisuon mikroautoradalla vanhojen mopojen ja moottoripyörien ”jääräta-ajo”.


Maaliskuun lopulla ajettiin vanhoilla enduropyörillä Päijänneparaati. Tällä kertaa kokoonnuttiin Eläintarhan suoralle, josta ajettiin Malmin lentokentälle, missä kilpailun maali sijaitsi. Kerhostamme osallistui porukka myös maailmanmestaruusosakilpailuna toteutetun Päijänneajon järjestyksenvalvojatehtäviin. Osa reitin varrella ja osa maalialueella.


VMPK:n aluekerhoparlamentti järjestettiin ??.3.2017 Hotelli Satulinnassa. Stadin Pärtsäreitten edustajina olivat Matti Herlevi, Lauri Lankinen ja Reijo Paju.


Toukokuun viimeisenä sunnuntaina ajettiin ns. kevätajo nyt nimeltään Benin muistoajo. Se suuntautui tällä kertaa Riihimäelle Matkailukeskus Lempivaaraan. Osallistujia oli n. 50 henkilöä. Ratamestarina toimi totuttuun tapaan Kalevi Helenius ja Tom Tukiainen.


Kesäkuun keskiviikkoajelu suuntautui Espoon automuseolle. Loppukesän ajelut suunnattiin Petikon ABC:lle, josta lähdettiin kesän mittaan eri kohteisiin sekä kesän viimeisenä ajeluiltana Trollbergan traktorimuseolle. Osallistuimme myös joukolla Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan Classic-ajoon.


Heinäkuussa järjestimme oman kesätapahtuman Lopella Räyskälän leirikeskuksessa. Viikonloppuun osallistui parikymmentä kerholaista. Tapahtuman yhteydessä ajelimme porukalla entisessä Tammelan metsäopistossa sijaitsevaan yksityiseen mopo- ja moottoripyörämuseoon tutustumaan.


VMPK:n 42. Veteraaniralliin ajeltiin porukalla sateisen sään vallitessa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.


Syyskuun ensimmäisen sunnuntaina ajettiin perinteinen syysajo joka on saanut nimen Rautaratsun syyslaukka. Reitin suunnitteli Kalevi Helenius ja Tom Tukiainen. Matka suuntautui tällä kertaa Sipoon Boxiin jossa oli paikallinen vanhojen ajoneuvojen ja masiinoiden tapahtuma.


Syksyn kerhoillat jatkuivat kuukauden toisena keskiviikkona Ilmailumuseon auditoriossa.


Marraskuun kerhoillassa 8.11.2017 pidettiin vaalikokous, jossa valittiin toimihenkilöt tulevalle kaudelle 2018. Kerhosihteeriksi valittiin Lauri Lankinen ja toimikunnan muiksi jäseniksi Seppo Lehtimäki, Roger Olenius, Reijo Paju, Liisa Lokka-Tukiainen, Tom Tukiainen ja Timo Nyberg. Päätettiin myös että Matti Herlevi tuuraa kerhosihteeri Lauri Lankista tammi-helmikuun ajan.

Taloudenhoitajaksi valittiin Kari Lapinaho.


Käsiteltiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2018.


VMPK:n Stadin Pärtsäreitten rompetori toteutettiin isänpäivänä 12.11. Lohjan City-Marketin pysäköintihallissa. Ostajat ja myyjät ovat löytäneet toisensa kiitettävästi ja molempia oli paikalla runsaslukuisesti. Rompetori toteutettiin yhteistyössä Lohjan Nostalgiamotoristien ja Paloniemen VPK:n naisten kanssa.


Marraskuun 18. VMPK:n syysvuosikokoukseen Suomen Ilmailumuseolla Vantaalla osallistuttiin isolla joukolla. Siellä valittiin johtokunnan erovuorossa olleen Matti Herlevin tilalle Reijo Paju.


Marraskuun 30. päivä vietettiin Hotelli Korpilammella joulusauna ja joulupuurotilaisuus. Samalla palkittiin kerhon hyväksi toimineita työmuurahaisia. VMPK:n kultaisen ansiomerkin sai Liisa Lokka-Tukiainen. Hopeisen ansiomerkin Lauri Lankinen. Pronssisen ansiomerkin saivat Marja Lankinen, Reijo Paju ja Jukka Soronen.


Vuoden Pärtsärin pystin sai haltuunsa Seppo Lehtinen. Lisäksi palkittiin ansioituneita jäsenia kerhon omalla mitallilla. Mitallin saivat Lasse Siiriäinen, Kalevi Karvonen, Pirja Nyberg, NinaStenman, Jarkko Aaltonen sekä Rea Aaltonen.
Malinen Design