Toiminta

E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.
E.P. Haimila kyynerpäitä myöden toiminnassa mukana.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry

Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"

Toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin aluekerhon toiminta perustuu VMPK ry:n toimintasuunnitelmassa  aluekerhoille annettuihin tehtäviin. Aluekerhon jäsenistö perustuu maantieteellisen paikkakuntajaon mukaisiin alueisiin ja Helsingin alue kerhoon kuuluvat  0 alkuisen postinumeron alueella asuvat klubin jäsenet. Alueella asuu n. 1400 VMPK:n jäsentä.

Toimintakausi on aluekerhon neljäskymmenesneljäs (44). Tavoitteena on moottoripyöriin liittyvän perinteen tallentaminen, pyörien kunnostaminen ja niillä ajaminen merkkiin ja valmistus maahan katsomatta. Kerhon tehtävänä on myös toimia yhdyssiteenä jäsenten välillä ja luoda  alueellista kerhotoimintaa ja koulutusta aiheeseen liittyen. Paikallisten moottoripyöräkerhojen kanssa pyritään luomaan yhteistyötä.

Kerhon toimintaa ohjaa toimikunta, johon kuuluvat marraskuun kerhoillassa pidettävässä kokouksessa valittavat kerhon sihteeri, rahastonhoitaja sekä kuusi toimikunnan jäsentä. Toimikunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Talvi Toimintana järjestetään kerhoillat syys-toukokuussa  joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Paikkana on Suomen Ilmailumuseon auditorio Hki Vantaan lentoasemalla Karhumäentie 12  Vantaa.  Keskimäärin 60-90 henkeä kokoontuu kerhoiltaan. Kuhunkin kerhoiltaan järjestetään aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Tammikuun 6 päivänä  järjestetään matka Jyväskylän rompetorille

Maaliskuun 2 päivä Stadin Pärtsäreiden Talvipärinää Seutulassa

Huhtikuun  28 päivä Rompetori yhdessä HMPK:n kanssa Helsingin Kartingradalla 

Kesäkaudella touko, - syyskuussa ajoillat,toteutetaan  niin että lähtöpaikka ilmoitetaan noin viikko ennen tapahtumaa kerhon sivuilla. ja kokoontumiset toteutetaan tänä vuonna siten, että keskuspaikkana on Suomen Ilmailumuseo Karhumäentie 12, 01530 Vantaa. Näistä tapahtumista tarkemmat päivämäärät löytyvät vuodenvaihteessa ilmestyvästä ja jäsenille postitetusta Stadin Pärtsäreiden kalenterista.

Tiedotustoimintaa tapahtuu  myös Huimapyörä-lehden ja omien nettisivujen välityksellä. Myös VMPK:n foorumin tapahtuma sivua käytetään tiedotukseen.

Yhteisretkiä pyritään järjestämään ainakin Jyväskylän rompetorille Klubin syys- ja kevätkokoukseen.

Kerhon arkistooon hankitaan jatkuvasti uutta materiaalia, johon jäsenistö voi käydä tutustumassa erikseen sovittaessa. Arkistotila on Klaukkalan rakentelu hallin yhteydessä. Arkistotilan vastaavana toimii Tom Tukiainen ja Timo Nyberg.

Klaukkalan rakentelu hallin toiminta jatkuu edelleen. Tällä hetkellä halli toimii taloudellisesti omillaan, joten sitä ei tämän hetken näkymien valossa tarvitse tukea aluekerhon varoin. Tom Tukiainen toimii hallipäällikkönä.

Perinteinen kevätajo sunnuntaina 26.5. ajetaan Benin muistoajon nimellä.   Lauri Lankinen, Timo Nyberg ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin ja lähtöpaikkana on Lahnuksen Shell Espoo

Lauantaina 8.6 museoajoneuvopäivänä järjestämme tapahtuman , paikka vielä auki.  

Ajeluillan puitteissa kesällä tehdään perinteinen retki Espoon automuseolle, HTM:n majalle ja Trollbergan traktori- ja maatalousmuseolle. Osallistumme myös Lohjan Nostalgiamotoristien järjestämään Länsi-Uudenmaan kierrokseen mahdollisimman suurella joukolla.

2.-4.8.23 VMPK:n neljäskymmenes kahdeksas (48)  Veteraaniralli. Keuruulla  järjestäjä Jyväskylän aluekerho.

Perinteinen syysajo toteutetaan Rauta Ratsujen syys laukan nimellä syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina . Lauri Lankinen, Timo Nyberg ja Tom Tukiainen suunnittelevat reitin. Lähtöpaikkana Ruskeasannan Shell Vantaa.

Syyskuussa järjestetään matka Kaanaan Kahinoihin.  Kaanaa Center,Tampere

VMPK:n Isänpäivän rompetori järjestetään jo kuudennentoista kerran Lohjan Citymarketin parkkihallissa marraskuun 10. päivänä.

Joulusauna ja -puuro tarjoillaan Hotelli Korpilammella Espoossa 28. marraskuuta  36 kerran. Perinne on alkanut Siikarannan veteraani rallista vuodesta 1989. Sillä on hyvä menestys kun vuodesta toiseen lähes 100 kerholaista rientää saunaan ja puurolle. Tilaisuudessa jaetaan myös perinteisesti kerhon huomionosoitukset.

Toimikunta pidättää oikeudet tehdä mahdollisia muutoksia ja tarkennuksia.

Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"

Veteraanimoottoripyöräklubi ry. Helsingin aluekerho "Stadin Pärtsärit"

Toimintakertomus vuodelta 2023

Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n Helsingin kerho toimii yhdyssiteenä alueensa veteraanimoottoripyöriä harrastavien keskuudessa. Toimintakausi 2023 oli aluekerhon neljäskymmenes kolmas (43). Alueella asuu n. 1500 VMPK:n jäsentä.

Toimintaa kuluneella kaudella on ohjaillut toimikunta, johon ovat kuuluneet kerhosihteeri Liisa Lokka-Tukiainen, taloudenhoitaja Kari Lapinaho. Muina jäseninä ovat olleet Seppo Lehtimäki, Reijo Paju, Lauri Lankinen, Tom Tukiainen ja Timo Nyberg. 

Tiedotus on tapahtunut pääasiassa Huimapyörä-lehden välityksellä, omien nettisivujen kautta ja VMPK:n Foorumilla. Joulukuun 2022 alussa jaettiin postin välityksellä jokaiselle rekisteröidylle Helsingin aluekerhon jäsenelle vuosikalenteri, johon on merkitty eri tapahtumien päivämäärät.

Klaukkalan rakentelu hallin paikkojen vuokralla saadaan hallin vuokrakustannukset kokonaan katettua. Tallipäällikkönä toimii Tom Tukiainen.

Arkisto on sijoitettu Klaukkalan rakenteluhallin tiloihin. 

Vuoden 2023 toimikunnan kokoukset on järjestetty Suomen Ilmailumuseolla ja Myllykukossa. Arkistotilan vastaavana on toiminut Tom Tukiainen ja Timo Nyberg.

Toiminnan päärungon muodostivat kerhoillat kerran kuukaudessa syyskuusta toukokuuhun Suomen Ilmailumuseon auditoriossa. Ohjelmassa on ollut erilaisia moottoripyöräilyyn tai perinteen keruuseen liittyviä aiheita.  Kerhoilloissa on keskimäärin ollut 70-90 jäsentä paikalla. Kerhoiltoja on ollut 9kpl.

Tammikuun alussa ei tehty bussimatka Jyväskylän rompetorille,

 koska kysyntää ei ollut riittävästi.

Moottoripyöränäyttely MP23 Helsingissä helmikuun alussa  VMPK:lla oli näyttelyosasto.

Stadin pärtsärit järjesti näyttelyn, teemana oli Indian ja Harley-Davidson moottoripyörät.

Maaliskuun 4 päivä järjestettiin Talvipärinää Seutulassa tapahtuma jo toista kertaa yksityishenkilön mailla. Ajajia oli paikalla mukavasti, yleisöäkin oli paikalla runsaasti.

Huhtikuun 23 päivä järjestettiin jo toisen kerran yhdessä HMPK:n kanssa rompetori Helsingin Kartingradalla (Tattarisuolla) .Rompetori oli onnistunut ja tarkoitus on järjestää tapahtuma jatkossakin.

Benin muistoajo ajettiin toukokuun 28 päivä  ja suuntasimme  Nurmijärven Raalaan tutustumaan yksityishenkilön autokokoelmaan.   Lisäksi kävimme ruokailemassa Ketolan Strutsitilalla.  Osallistujia oli noin viisikymmentä.

Keskiviikon kokoontumiset touko-elokuussa olivat  Haltialan tilalla  aina parillisella viikolla.

Ajeluillat suuntautuivat Espoon Automuseolle Espooseen, Röykkään HTM:n Majalle sekä Trollbergan traktorimuseolle Vantaalle.

Heinäkuussa 28-30 päivä järjestettiin VMPK:n 47. Veteraaniralli.

Urheiluopisto Kisakeskus, Kullaanniemi 220, Raasepori. Ralli järjestettiin Helsingin aluekerhon  ja  Lohjan Nostalgiamotoristien kanssa yhdessä. Stadin pärtsäreit järjesti viidennen kerran rallin. Tapahtuma onnistui hyvin.

Elokuun 27  päivä sunnuntaina ajettiin perinteinen syysajo joka on saanut nimen Rauta Ratsun Syyslaukka. Reitin suunnitteli Lauri Lankinen , Tom Tukiainen ja Timo Nyberg . Reitti suunnattiin  Hyvinkäälle Erkylän Lukon radalle jossa seurasimme Scramble näytösajoja. Ajeluun osallistui

noin kolmisenkymmentä sateisesta säästä huolimatta.

Syyskuun 13 päivä aloitettiin kerhoilta  Ilmailumuseon auditoriossa. Aiheena oli mennyt kesä ja Veteraaniralli .Lisäksi käytiin avointa keskustelua kerhon toiminnasta ja tilasta.

VMPK:n Stadin Pärtsäreiden rompetori toteutettiin isänpäivänä 12.11

Lohjan City-Marketin pysäköintihallissa. Rompetori toteutettiin yhteistyössä Lohjan Nostalgiamotoristien ja Paloniemen VPK:n naisten 

kanssa.

Marraskuun 25 päivä VMPK:n syysvuosikokous osoitteessa Nakkilan Verstas, Pyssykankaantie 170, 29270 Nakkila, osallistuttiin noin  25  henkilön joukolla. 

 Marraskuun 23 päivä vietettiin Hotelli Korpilammella puurojuhla.

Saunaan ja uimaan pääsi myös.

Samalla palkittiin kerhon hyväksi toimineita.

Vuoden Pärtsärin kiertopalkinnon sai haltuunsa Rea Nevander-Aaltonen ja Jarkko Aaltonen yhdessä, Klubin hopeisen ansiomerkin saivat Kenneth Wahlroos, Jukka Eskelinen ja Mikko Ala –Marttila. Klubin pronssisen ansiomerkin saivat Rea Nevander-Aaltonen, Jarkko Aaltonen, Nina Pelkonen sekä Heikki Tukia.  Lisäksi palkittiin ansioituneita jäseniä kerhon omalla mitalilla. Henkilöt olivat Heli Jaakola, Erno Jaakola, Eija Niskakangas, Matti Roisko, Uolevi Rakka, Jarmo Leivo , Tomi Ranta, Eeva Väänänen sekä Rolle Rosendhal.

Joulukuun kerhoillassa  pidettiin Stadin pärtsäreiden syyskokous jossa valittiin toimihenkilöt vuodelle 2024  kerho sihteeriksi Liisa Lokka-Tukiainen ja toimikunnan muiksi jäseniksi Seppo Lehtimäki, Timo Nyberg, Reijo Paju, Hannele Lapinaho, Tom Tukiainen ja Lauri Lankinen

Taloudenhoitajaksi valittiin Kari Lapinaho.

Malinen Design